מערכת יחסים רעילה היא סוג של מערכת יחסים שבה קיים דפוס של התנהגות שלילית ומזיקה, כולל התעללות פיזית, רגשית או פסיכולוגית. מערכות יחסים אלו עלולות להזיק לשני בני הזוג ויכולות להיות להשפעות ארוכות טווח על הבריאות הנפשית והרגשית.
איך לזהות מערכת יחסים שלילית:
כשבן או בת הזוג נמצאים במערכת רעילה כזו קשה להם להבין ולראות את המצב. לא תמיד הסביבה מצליחה לראות זאת בזמן או לעזור. מניסיון אישי חשוב שבכל מערכת זוגית תיקחו זמן לעצמכם לבד בו תוכלו לבחון איפה אתם ולאן אתם רוצים להגיע.
- שליטה ומניפולציה: אחד מבני הזוג עשוי לנסות לשלוט במחשבות, ברגשות או בהתנהגות של האחר באמצעות טקטיקות כמו כעס, צעקות בריונות או סחיטה רגשית.
- התעללות פיזית או רגשית: אלימות פיזית או התעללות רגשית, כגון צעקות, קריאת שמות או איומים, עלולה להתרחש כהצד השני לא מקבל את מבוקשו.
- חוסר אמון: חוסר כנות, ירידה באמון וחוסר בתקשורת פתוחה, מה שעלול לגרום לתחושות של בידוד וחוסר ביטחון.
- גבולות: מערכת יחסים רעילה עשויה להיות כרוכה בחוסר איזון כוחות, כאשר אחד מבני הזוג מנצל באופן עקבי את הגבולות של האחר ומזניח את הגבולות שלהם.
- התקשרות לא בריאה: מערכת יחסים רעילה עשויה להתאפיין בהתנהגות אובססיבית או תלות באחר.
אני אישית חייתי יותר מעשר שנים במערכת רעילה בה הכנות לא הייתה קיימת אבל באותו הזמן הפחדים והרגשות לא נתנו לי את הכוח לעשות את השינוי. היום אני מבינה כמה נפגעתי איך ביזבזתי עשר שנים מחיי.
איך למצוא אהבה כשאתם מרגישים שנמאס לכם לצאת לדייטים
נמאס לכם להחליק ימינה ושמאלה, לצאת לדייטים אינסופיים ועדיין לא למצוא את האדם המתאים לכם? האם המחשבה על עוד דייט מאכזב גורמת לך לרצות לוותר
טיפים ליצאה ממערכת יחסים מתעללת ופוגענית
יציאה ממערכת יחסים רעילה יכולה להיות תהליך קשה, אבל זה אפשרי. גם אני הצלחתי לצאת ממערכת יחסים כזו וגם אתן יכולות.
לא לפחד עדיף להיות לבד ולא במצב שאתם נמצאים בו, תשתפו חבר, חברה או משפחה (תזכרו זה לא בושה ואתם לא לבד) תכננו – זה עשוי לכלול איסוף מסמכים חשובים, תחפשו מקום לינה. אתם יכולים גם לבקש סיוע ממוקד אלימות במשפחה, שיכול לספק לך מידע, משאבים ותמיכה.
תיעוד ההתעללות: שמור תיעוד של ההתעללות, כולל תאריכים, שעות ושמות של עדים. זה יכול להיות שימושי אם אתם צריך לבקש סיוע משפטי, הרחקה או הגנה.
ניתוק מגע ככל שזה מתאפשר זה יכול לכלול חסימת המספר שלהם, ביטול מעקב אחריהם במדיה החברתית והימנעות ממקומות שבהם אתם יודע שהם יהיו.
איך מתנהלים אחרי מערכת יחסים פוגענית
ריפוי לאחר מערכת יחסים פוגענית יכול להיות תהליך מאתגר וקשה, אבל זה אפשרי עם התמיכה והמשאבים הנכונים. הנה כמה שלבים שעשויים להיות מועילים במסע שלך לקראת ריפוי:
- עזרה: שקול לפנות למטפל, יועץ או מוקד אלימות במשפחה לקבלת תמיכה והכוונה. שיחה עם איש מקצוע מיומן יכולה לספק לך מרחב בטוח ותומך לעיבוד החוויות והרגשות שלך.
- לא להתבייש: הקף את עצמך בחברים, בני משפחה או קבוצות תמיכה שמאמינים בך. הם יכולים להציע לך עידוד ותחושת שייכות ואהבה.
- תאהב את עצמך: התמקד בטיפול בעצמך, הן פיזית והן רגשית. זה עשוי לכלול עיסוק בפעילויות כגון פעילות גופנית, מדיטציה או תחביבים שמביאים לך שמחה ושלווה.
- הצב גבולות: למד להציב ולשמור על גבולות בריאים עם אחרים. זה יכול לכלול אמירת לא לאנשים שמזיקים או מתנקזים לך, ותעדוף את הרווחה שלך.
- אשמה: תזכור שהאשמה אינה בך החיים מובילים אותנו בדרכים שונות
- תשמור על עצמך: אם אתה עדיין בקשר עם בן או בת הזוג שהתעלל בך, תשתמשו בצו הרחקה,תמעיטו את נקודות הממשק ביניכם אל תפגשו לבד.
- תן לעצמך זמן: ריפוי לוקח זמן וחשוב להיות סבלני בתהליך הזה.
- כעסים – לא להאשים את עצמכם על מה שקרה שחררו את הכעסים שלכם למענכם.
אם אתם במערכת יחסים רעילה, חשוב לבקש עזרה ותמיכה. זה עשוי לכלול פנייה לחברים ובני משפחה, פנייה לייעוץ מקצועי או עזיבת מערכת היחסים. זכרו כי עזיבת מערכת יחסים רעילה יכולה להיות קשה ועשויה לדרוש זמן ותמיכה, אך זהו צעד הכרחי לקראת ריפוי והחזרת השליטה על חייכם.
הקשיים אחרי הגירושין
אחרי הגירושין מחכים לא מעט אתגרים וקשיים. לא משנה מה נכתוב הקשיים הם לא קלים וללא ספק ייקח זמן עד שנתגבר עלייהם ואם בכלל אפשר
מטפלים זוגיים ומטפלים להתמודדות עם פרידה
למה חשוב להציב גבולות
היכרויות ומערכות יחסים יכולים להיות מרגשות, אבל הם גם דורשים איזון עדין של פשרה, אמון ומודעות עצמית.
איך אתם מגדירים ביטחון זוגי
נישואים, בתרבויות רבות, הם מוסד המסמל מחויבות, אהבה, אמון ושותפות. אבל, כדי שנישואים יהיו מספקים באמת, צריכה להיות תחושת ביטחון בין בני הזוג.